Referat: Bergdalens IK - Sparsörs AIK

Bergdalen - Sparsör 7-2 (3-1)
Mål: Jögga 3, Pavel 2, Felix och Tobbe J
Assister: Jögga 2, Ericson, Putte, Chippen och Tobbe J

Det var lite nostalgi över fredagsmatchen mot Sparsör då matchen spelades på gräsplanen på Björkängsvallen, även kallad San Siro. Matchen i sig blev en målrik historia...

Sparsör stod som sagt för motståndet och grabbarna var väl medvetna om att gästerna egentligen är ett bättre lag än vad tabellen visar. 2-2-8 i resultatraden och en målskillnad på 24-24 talar sitt klara språk samtidigt som det var en tight match mot dem i våras där vi till slut lyckades vinna med 0-1 på Trollevi.
När matchen väl sätter igång så är det en ganska tveksam inledning ifrån vår sida, det var lite tamt på flera håll samtidigt som gästerna verkade taggade.
I den 10:e minuten så är det just gästerna som tar ledningen via en hörna där bollen studsar likt en flipperkula in i mål, ett självmål där vi stod på hälarna och 0-1 till gästerna.
Det här var kanske precis den kalldusch som behövdes för efter målet så höjer vi oss rejält. Passningsspelet är mycket bättre, samtidigt som vi mer eller mindre är etta på varenda boll.
1-1 låter inte vänta allt för länge. Det är Ericson som tagit sig upp i banan för att skicka in ett inspel i boxen där ladugårdsväggen Jögga är stark som en oxe när han håller undan och vräker in kvitteringsbollen i den 14:e matchminuten. Efter målet så blir det en favorit i repris när Jögga tvingas till ett kort byte pga lite skoproblem. Från förra matchen så minns ni väl super-sub Felix som var så när att göra mål direkt, den här gången gjorde han det.
I sin första bolltouch där han bryter ett felpass av gästerna så testar han ett skott ifrån ca 40 meter, gästernas målvakt är lite för långt ut för att kunna avvärja skottet som dimper ned under ribban i den 24:e matchminuten. Vilket mål!
6 minuter senare är det dags igen, den här gången är det coach Putte som har tagit sig upp på sin högerkant. Denne sätter ett pressat inlägg in i boxen och med lite studs så hamnar den framför Pavel som är mycket påpasslig och sätter dit 3-1 vid den första stolpen.
3-1 är det resultat som vi tar med oss till halvtidsvilan.

Vi gör en bra första halvlek, men det finns alltid mer att önska. I vissa lägen så är vi alldeles för heta på att slå den avgörande bollen, kunde vi bara ha tålamod och rulla runt bollen så skulle inte Sparsör ha något att hämta i den här matchen.
Innan den andra halvleken drar igång så byter Felix med Melle, och det tar bara 7 minuter innan Pavel återigen gör ett mål. Det är Jögga som spelar ut bollen till Pavel som har skaffat sig yta ute på högerkanten. Målskytten viker in och är riktigt påpasslig när han sätter den vid första stolpen då gästernas målvakt var lite felplacerad. Diskussioner gick om skottet verkligen var menat eller om det var en felträff, men enligt Pavel själv så var det helt klart menat, 4-1.
Efter det här målet så får gästerna lite kontakt igen i den 58:e matchminuten då ett skott utifrån styrs på en av våra försvarare och ställer Larsson i målet.
Vi gör ett par byten ganska tätt efter varandra, Putte byter med Chippen, Bengan kliver in istället för Lundin, Tobbe J istället för Pavel och Hansson får göra sin debut i den röda dräkten när han byter med Fritz. Välkommen till BIK Hansson!
Gästerna hade lite kontakt i och med deras 4-2-mål, men firma Chippen/Jögga släcker deras hopp i den 71:a minuten genom att bjuda på ett riktigt läckert mål. Det är Chippen som driver upp på sin högerkant för att sätta ett perfekt inlägg till Jögga som klipper till på volley rakt upp i taket, helt otagbart till 5-2.
Vi gör även två snabba mål i slutet av matchen (87:e, 88:e) och det sjätte målet gör vilken coach som helst nöjd. Bollen går som på ett snöre, one touch med en grym rörelse, Bito driver bollen för att släppa ut till Felix som i sin tur hittar Tobbe J som gör en fin djupledslöpning mot kortsidan för att sätta bollen till Jögga på bortre stolpen som enkelt kan sätta 6-2-bollen i öppet mål.
Tobbe J och Jögga är även inblandade i det sista målet när Jögga får ett uppspel och skarvar bara bollen i djupet till en frispringande Tobbe J som inte gör något misstag när han placerar in bollen vid sidan om målvakten till 7-2.

Det känns lite tråkigt att Somali tvingas till att dra sig ur serien. På måndag kommer deras matcher att bli ogiltiga och därmed 21 mål (12-0 och 9-0) och 6 poäng för vår del, men det påverkar inte toppen av tabellen poängmässigt.

Nästa match blir en tuff sådan då vi ska möta Hedared, bara en poäng efter oss, borta på Hedbyvallen på Onsdag (30/8) klockan 18.15.